Over Lonneke Cantineau Paardenosteopathie

Wie ben ik?

Kort gezegd: paardenmeisje in hart en ziel. Dierenliefhebber sinds ik me kan herinneren, met paarden bezig sinds ik 6 ben en dit is steeds meer gegroeid. Sinds 15 jarige leeftijd heb ik mijn eigen paard, een Volbloed Arabier. Een paard met enorm veel karakter. Heel leuk, maar daar komt toch het nodige bij kijken.


In 2015 ben ik begonnen met de opleiding Fysiotherapie (humaan), waarvan ik mijn propedeuse voldaan heb. Door omstandigheden moest ik met deze opleiding stoppen, waardoor ik verder ben gaan kijken. In 2018 heb ik hierom mijn eerste cursus omtrent paarden gevolgd: Sportmassage voor paarden. Eenmaal daarmee bezig merkte ik hoe veel passie ik heb voor paarden en hoe graag ik rondom paarden ben, niet alleen voor het plezier maar ook om met ze te werken. Zo ben ik in 2019, nog tijdens mijn cursus sportmassage, gestart met de opleiding Osteopathie voor paarden te HSA in Brabant. Deze heb ik in mei 2022 afgerond. In september 2022 heb ik de opleiding Equine Dry Needling Methode Schachinger® afgerond. Momenteel ben ik bezig met de opleiding Acupressuur voor paarden bij Luna Nueva.


Ook nu ben ik nog lang niet klaar met leren, er zijn nog zo veel velden binnen de 'paardenwereld' die ik nog niet ontdekt heb, of simpelweg meer over wil weten. Alles staat immers met elkaar in verbinding: de anatomie, de psychologie, de leefomgeving, het verleden en emoties. Niet alleen van het paard, maar ook van de mens. Mijn voornaamste doel is dan ook om zelf zo veel mogelijk kennis op te doen, in de hoop hier vele paarden mee te kunnen helpen en eigenaren hun paard helpen te begrijpen.

Wat anderen zeggen

These slides will be slide-able on the live version of your page!
"Ze gaat super lief en rustig met de paarden om"
Lonneke is afgelopen week voor de 1e keer geweest. Ze gaat super lief en rustig met de paarden om en ze doet haar werk heel goed en denkt ook echt mee, en daar zijn ik en de paarden heel blij mee!
Britney

"Ik raad haar zeker aan"

Vandaag was ze voor het eerst bij mijn paard. En wat een fijn gevoel heb ik bij haar. Ze was ontzettend rustig bij mijn merrie. Ondanks dat mijn paard niet de hele tijd stil kon staan.
Rosa
"Direct na de behandeling van Lonneke zag je al verbetering!"
Ze bleef wat stug met het verplaatsen van haar rechtervoorbeen. Direct na de behandeling van Lonneke zag je al verbetering! Tijdens de behandeling was er al sprake van heerlijke ontspanning en zag je goed hoeveel vertrouwen ze in Lonneke heeft.
Eline

Diensten

Osteopathie

Acupressuur