Tarieven

1 behandeling

€75
Exclusief reiskosten*

Exclusief reiskosten

.

Strippenkaart voor één paard

€62,50
Per behandeling, exclusief reiskosten*
De strippenkaart geeft recht tot 4 behandelingen, welke binnen een jaar na aankoop gebruikt dienen te worden.
  • *Reiskosten worden gedeeld bij meerdere dieren op één locatie
  • De behandeling dient nadien contant of per factuur betaald te worden
  • Bij annulering binnen 24 uur wordt er 70% van de totale behandelkosten in rekening gebracht

Veelgestelde vragen

Wat is osteopathie?

Osteopathie betekent letterlijk: leer van de botten. Wij als osteopaten doen zo veel meer dan het kijken naar de botten. We kijken naar spieren, bindweefsel, organen en emotie. Door naar het hele dier te kijken en niet alleen naar het specifieke probleem, helpen we het dier zo veel mogelijk.


Wanneer moet ik mijn dier laten behandelen?

Het is goed om eens in het half jaar een check te doen. Paarden laten niet altijd zien of ze pijn hebben, dit komt doordat het prooidieren zijn. Zwakte laten zien betekent een makkelijker doelwit zijn.
Bij problemen is het altijd belangrijk om iemand in te schakelen. Onder problemen vallen: protesteren, singelhappen, gedragsproblematiek, één kant duidelijk moeilijker vinden tijdens het trainen, boos kijken als ze het zadel zien of gevoeligheid tijdens het borstelen.

Hoe lang duurt een behandeling?

De eerste behandeling duurt meestal 1,5 uur. Dit is omdat hier ook een anamnese bij wordt afgenomen. De anamnese is de vragenlijst waardoor ik een duidelijk beeld krijg van het dier en de klachten. Een behandeling binnen een maand na de eerste behandeling zal wat korter duren, ongeveer een uur.


Wat is acupressuur?

Acupressuur is een traditionele behandeling die zijn oorsprong vindt in de Chinese geneeskunde. Het maakt gebruik van het uitoefenen van druk op specifieke punten op het lichaam om verschillende gezondheidsproblemen te behandelen of te verlichten. Deze punten staan bekend als acupressuurpunten en worden gekozen op basis van hun relatie tot specifieke organen, spieren of lichaamsfuncties. Door druk uit te oefenen op deze punten kunnen spanningen worden verminderd, de doorbloeding worden verbeterd en het algemene welzijn worden bevorderd.