top of page

Over Lonneke Cantineau

Wie ik ben

Sharif & me 2.jpeg

Kort gezegd: paardenmeisje in hart en ziel. Dierenliefhebber sinds ik me kan herinneren, met paarden bezig sinds ik 6 ben en dit is steeds meer gegroeid. Op 15 jarige leeftijd heb ik mijn eigen paard gekregen, een Volbloed Arabier. Een paard met enorm veel karakter. Heel leuk, maar daar komt toch het nodige bij kijken.

In 2015 ben ik begonnen met de opleiding Fysiotherapie (humaan), waarvan ik mijn propedeuse voldaan heb. Door omstandigheden moest ik met deze opleiding stoppen, waardoor ik verder ben gaan kijken. In 2018 heb ik hierom mijn eerste cursus omtrent paarden gevolgd: Sportmassage voor paarden. Eenmaal daarmee bezig merkte ik pas hoe veel passie ik heb voor paarden en hoe graag ik rondom paarden ben, niet alleen voor het plezier maar ook om met ze te werken. Zo ben ik in 2019, nog tijdens mijn cursus sportmassage, gestart met de opleiding Osteopathie voor paarden te HSA in Brabant. Deze heb ik in mei 2022 afgerond. In september 2022 heb ik de opleiding Equine Dry Needling Methode Schachinger® afgerond. Momenteel ben ik bezig met de opleiding Acupressuur voor paarden bij Luna Nueva.

Ook nu ben ik nog lang niet klaar met leren, er zijn nog zo veel velden binnen de 'paardenwereld' die ik nog niet ontdekt heb, of simpelweg meer over wil weten. Alles staat immers met elkaar in verbinding: de anatomie, de psychologie, de leefomgeving, het verleden en emoties. Niet alleen van het paard, maar ook van de mens. Mijn voornaamste doel is dan ook om zelf zo veel mogelijk kennis op te doen, in de hoop hier vele paarden mee te kunnen helpen en eigenaren hun paard helpen te begrijpen.

Opleidingen / Werkervaring

2023-heden

Dry Needling Centrum Andrea Schachinger

2023-heden

Luna Neuva

2022

Dry Needling Centrum Andrea Schachinger

2019-2022

HSA

2018-2020

Aeres Barneveld

2015-2018

Saxion Enschede

Docent in de lessen Dry Needling voor paarden, gegeven in Duitsland.

Acupressuur voor paarden. Bij deze studie leer ik in de diepte over de Traditionele Chinese Geneeskunde en de meridianen. Ook onderwerpen zoals voeding, kruiden en paddenstoelen spelen een grote rol.

Dry Needling voor paarden. Hier heb ik door Andrea Schachinger, grondlegger van dry needling bij paarden in Nederland en Duitsland, de historie van- en technieken voor dry needling geleerd.

Osteopathie voor paarden. Hierbij heb ik de technieken in craniosacraal en osteopathie geleerd, de opleiding heb ik afgerond met een stageperiode en scriptie in de samenhang tussen de natuurlijke kant van de manen en de voorkeurskant van het paard.

Sportmassage paarden. Hierbij heb ik spieren tot in de diepte leren kennen met daarbij technieken voor zowel toniserende als detoniserende massage bij paarden, gericht op het zo goed mogelijk terugkeren in de sport/training.

Humaan fysiotherapie, propedeuse. Dit is een van de grondleggers geweest in de interesse van het bewegingsapparaat. Dit gecombineerd met mijn liefde voor paarden heeft mijn huidige carrière geïnspireerd.

bottom of page