top of page
Dry Needling 1.jpeg

Dry Needling

Dry Needling wordt toegepast op spieren, specifiek op triggerpoints. Ik ben opgeleid door het Centrum Dry Needling, wat opgezet is door de grondlegger van dry needling bij paarden in Nederland en Duitsland.

Een paard geeft zijn pijn niet altijd duidelijk aan, het is immers een prooidier. Stijfheid in het lijf, niet goed kunnen buigen of gedragsproblemen kunnen een indicatie van pijn zijn.

De behandeling begint met een intake, waar er gekeken wordt wat de problemen van het paard zijn en hoe het paard het beste geholpen kan worden. De behandeling zelf duurt ongeveer 45-60 minuten, dit is per paard verschillend. 

Dry Needling is een goede en effectieve manier waar het paard zich snel beter door voelt. De effecten werken een langere periode door, het kan dan ook tot 24 uur duren voordat het volledige effect van de behandeling zichtbaar is bij het paard.

Na een behandeling is het erg belangrijk om de adviezen van de therapeut te volgen. Als het paard na een dry needling behandeling te snel weer aan het werk wordt gezet kan dit nare gevolgen hebben, onder andere spierbevangenheid.

bottom of page